Nr 3 | December 2010
 
   
     
 
Pollare i Kalmar ger trivsammare centrum
 

När Larmgatan i centrala Kalmar byggdes om och i somras öppnade som ett enkelriktat gångfartsområde på dagen och gågata på kvällen, uppstod bekymmer. Skyltningen respekterades inte och fordon körde mitt bland de gående.
- Det var inte bra alls och vi var tvungna att hitta en snabb och fungerande lösning, berättar Kalmar kommuns projektledare Anders Berg som tog kontakt med Intergate för att få hjälp.

Kommer upp automatiskt
Lösningen blev två automatiska och nedsänkbara pollare med LED-ljus som tillsammans med sin manöverpanel ser till att reglera fordonstrafiken vid infarten till Larmgatan.
- Klockan nitton kommer pollarna automatiskt upp ur gatan och hindrar biltrafiken, säger Anders Berg och berättar att ytterligare en pollare ska beställas.
- Vi har äskat om pengar för en likadan pollare vid en tvärgata.

Men om en ambulans behöver komma fram efter klockan 19, hur gör de då?
- Räddningstjänsten sänker pollarna med hjälp av ett kortsystem. Systemet användes redan i kommunen och gick utmärkt att koppla ihop med pollarens system.

Läs mer om automatiskt
nedsänkbara pollare.Lugnare centrum i Kalmar
Trafiken på Larmgatan i Kalmar regleras kvällstid av automatiska nedsänkbara pollare som kommer upp ur gatan kl 19 varje kväll.
 
Nytt biljettsystem

  Den stoppar 6,8 ton   Snabb trafikbom

EASY access är ett flexibelt, kostnadseffektivt och säkert system för fordonskontroll. Antalet in- och utfarter eller dess inbördes avstånd har ingen betydelse. Systemet kan bl a användas av hotell, köpcentra och parkeringer samt som kassakodsystem inom t ex bygghandeln. K-Rauta i Eskilstuna är först med att använda EASY access från Intergate.
  Pollaren One50 sätter stopp för fordon som av någon anledning försöker forcera en avspärrning. En enda pollare stoppar utan problem ett 6,8 ton tungt fordon som kommer i 80 km i timmen. (Se kraschtestet via länken nedan.) One50 lämpar sig för t ex ambassader och militära anläggningar eller andra känsliga områden.
  Trafikbom BLG77 har ett fast aluminiumstaket och är framtagen speciellt för miljöer där traditionella grindar är för långsamma. BLG77 är anpassad för en
öppningsfrekvens på åtminstone 1000 cykler per dag. Trafikbommen finns i både enkel- och dubbelutförande med fri passagebredd upp till 12 meter.
         
Läs mer...   Se kraschtestet...   Se filmen...
         
   
 
 
 
 

Ansvarig utgivare: Intergate AB | Kilegatan 1 | 452 97 Strömstad
tfn 0526-605 26 | fax 0526-605 33
e-post: info@intergate.se | www.intergate.se

 
     
 
 
Hämta aktuella manualer på www.intergate.se
 
 

En produkt är aldrig komplett utan en riktig manual.

Vi vet att våra produkter håller i många år. Manualerna däremot får ofta ben och försvinner av någon anledning. Därför hittar du det mesta av Intergates dokumentation för nedladdning i pdf-format på vår hemsida.

På så vis har du dessutom alltid tillgång till aktuella versioner av manualerna.


God Jul
och ett riktigt
Gott Nytt År!


önskar
vännerna
på Intergate


 
 
Vill du inte ha vårt nyhetsbrev? Skicka ett tomt mail till info@intergate.se.
Skriv avbryt i ämnesraden.